Potrawy z Kazachstanu, Maroko, Indonezji Nigerii i Ukrainy będą w tym roku królowały w sądeckiej Wyższej Szkole Biznesu. 25 marca studenci zapraszają na doroczny International Cooking Day, podczas którego przyjemność płynącą z gotowania połączą z akcją charytatywną na rzecz 7 – letniego Kacperka Matusika.
– International Cooking Day jest imprezą otwartą i bezpłatną, dzięki której każdy uczestnik może poznać smak niezwykłych potraw typowych dla kuchni z różnych zakątków świata – mówi Łukasz Wideł z Działu Rekrutacji WSB – NLU. – Oprócz degustacji zapraszamy na otwarte wykłady Dziecięcego Uniwersytetu oraz na spotkanie z podróżnikiem.
W czasie imprezy odbędzie się zbiórka pieniędzy na leczenie 7-letniego Kacperka Matusika, podopiecznego Stowarzyszenia Sursum Corda. Kacper po przebytym we wczesnym dzieciństwie zatrzymaniu akcji serca cierpi na niedowład nóżek i rączek oraz epilepsję i wymaga intensywnej rehabilitacji neurologicznej.
Wydarzeniu będzie towarzyszyć wystawa fotografii z Azji.
Program imprezy:
Budynek C – sala 126 WSB-NLU, ul. Zielona 27
12.00 Dziecięcy Uniwersytet I Wieku WSB-NLU- wykład/prezentacja „Różnorodność kultur”: Maroko, Ukraina, Kazachstan, Indonezja
12.45 Tomasz Strachanowski: wyprawa do serca Azji – Kazachstanu
13.00 International Cooking Day: degustacja potraw przygotowanych przez studentów międzynarodowych.
fot.WSB Nowy Sącz